tirsdag 25. august 2009

Bønneinformasjon fra Forbedere for Israel, del 1


Her kommer en ny bønneoversikt fra Forbedere for Israel. Den er såpass lang, at vi deler den i to.


Denna Sabbats profetiska text innehåller några underbara proklamationer med lovprisning till Gud. Se Jes 51,12-52,12.

Vi har kommit in i den hebreiska månaden Ellul - månaden för ånger och omvändelse. Under Ellul förbereder många judar sig för högtiderna Rosh Hashanah och Yom Kippur genom att försöka göra upp med saker som skiljer dem från Gud såväl som från nästan. Vilken idealisk tid att be att Gud ska avlägsna täckelset från deras ögon beträffande Messias Yeshua.
Tack Herre, för Ellul. Låt denna månad - genom Din Ande - bli en sann månad av omvändelse för många.

Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: Din Gud är konung!
Jesaja 52:7Herre, res upp dem i Din Kropp som kommer att säga detta till Sion i denna tid.
Uppenbara Messias Yeshuas sanna ansikte.
Simon Petrus svarade: Du är Messias, den levande Gudens Son. Jesus sade till honom: Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen.
Vi hänvisar till Din förbundskärlek och ber: dra Israel till Dig(Jeremia 31:3).
Fräls många överlevare efter Förintelsen, israeliska soldater, ensamma föräldrar, terroroffer, de ortodoxa och deras rabbiner, och verka också i hjärtana på politiker och mediefolk.
Eftersom det är Din vilja, har vi stort förtroende för att Du kommer att svara på denna bön - på Ditt sätt och i Din tid (1 Joh 15:14-15)
Därefter bad vi att Församlingen också ska få en bättre förståelse beträffande sin Frälsare - Israels utlovade Messias.
Herre, avlägsna alla spår av ersättningsteologi från Din Kropp(Jeremia 33:23-26).
Abba, hjälp Församlingen att förstå att Yeshua är uppfyllelsen av denna mycket judiska profetia i veckans Torah-text:HERREN, din Gud, skall låta uppstå åt dig [Israel] en profet bland ditt folk, av dina bröder, en som är lik mig [Moses]. Honom skall ni lyssna till.(5 Mos 18:15, fortsätt läsa till vers 19)
Uppenbara Messias Yeshuas verkliga natur - att Han föddes som jude, att Han korsfästes och uppstod som jude, och att Han kommer att återvända som Lejonet av stammen Juda (Uppenbarelseboken 5:5).åminn på något sätt Församlingen om att Romarbrevet 1:16fortfarande gäller: Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken. Låt många troende ge prioritet åt att proklamera de goda nyheterna om Yeshua för judarna i deras grannskap.
Hjälp Messianska judar i Din Kropp att se icke-judiska troende som familjemedlemmar, som likvärdiga och lika betydelsefulla i Guds Rike.
Vi välsignar Dig för att Du gjort oss - jude och hedning - till Ett i Messias Yeshua (Efesierbrevet 2:15-18). Hjälp oss att vandra tillsammans utan att glömma våra respektive kallelser.
Vi har fått goda nyheter beträffande aliyah - det judiska folkets återinvandring till Israel - denna vecka, när omkring 500 judar kom hem. Och de flesta kom från Väst!
Vi tackat Dig för att Du hjälper allt Ditt folk att återvända.

Han som skingrade Israel skall också samla det och bevara det som en herde bevarar sin hjord.

Ge Nefesh b'Nefesh alla de resurser de behöver för att föra hem fler judar.Jeremia 31:10b
När Ditt folk söker Dig i månaden Ellul, tala med dem om att komma hem.Ge de nya immigranterna en smidig klitah (integration i det israeliska samhället).Hjälp regeringen att ge aliyah och klitah högsta prioritet.
Vi påminner oss om att den ekonomiska skakningen började förra året på Yom Kippur. Låt inte Ditt folk i exil tro att den är över. Skaka dem och dra dem hem. Tillåt inte att de faller i sömn eller bedras av en återhämtning i ekonomin.

Så säger HERREN Sebaot: Inom kort skall jag än en gång komma himlen och jorden, havet och det torra att skaka. Jag skall skaka om alla hednafolk och alla folkens skatter skall komma hit. Och jag skall uppfylla detta hus med härlighet, säger HERREN Sebaot.



För hem Ditt folk i tusental, och fyll detta land så att det inte finns en chans att det ges bort.


1 kommentar:

  1. Hej!
    Du skriver: ” Uppenbara Messias Yeshuas verkliga natur - att Han föddes som jude,”

    Jag vill kommentera.
    Först och främst:
    [Att skilja åt], Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i Torah icke-selektivt; och för att följa Ribi Yehoshua idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i Torah. [not 2]

    Han var Skaparens son, på det sätt som alla som tillhör Skaparens förbund med Israel är Hans söner. Alltså, andliga söner. Han var inte en "inkarnerad människo-gud". Det är så termen son till Elohim används i den judiska Bibeln. Han var inte gud såsom du påstår. Netzarim accepterade inte ”NT” [not 2].

    Han undervisade sina människor att be till Fadern. Han undervisade inte sina människor att be till ”kristus”. Det är förbjudet i Torah att be till någon annan än Fadern.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i ”Moseböckerna” – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Noter:
    1: Länk
    2:Påståenden bevisade på Netzarims hemsida -Länk

    SvarSlett