torsdag 20. august 2009

Bønneinformasjon fra Forbedere for Israel



Her kommer siste bønneinformasjonen fra Forbedere for Israel:

Den profetiska texten för denna vecka återfinns i Jesaja 54:11-55:5. Vi använder verserna från kapitel 54 för att inspireras och för att prisa och tacka vår mycket trofaste Gud.

De avslutande verserna i denna veckas Sabbats profetiska text handlar om frälsning. Därför bad vi nu för det judiska folkets frälsning.

Församlingen är Guds smorda och utvalda redskap som ska föra de goda nyheterna om Messias Yeshua till judarna, såväl som till den övriga mänskligheten. Och att Församlingen har en förfärlig historia i relation till judarna, behöver inte betyda att Gud har ändrat uppfattning.

Aliyah - det judiska folkets återinvandring till Israels land - fortsätter att skapa rubriker denna vecka, då en flygplanslast med 107 olim - nya immigranter - anlände från Storbritannien.

Israels vattenkris fortsätter även om vi får några uppmuntrande nyheter.

Den gångna veckan innehöll avslutningen på den första Fatah-konferensen på 20 år. Fatah är det största palestinska partiet i PLO, det leds av Abbas och driver den palestinska myndigheten (PA). Det är den organisation med vilken Israel har haft "fredsförhandlingar". Fatah anses vara mer "moderat" än Hamas, gruppen som sparkade ut dem ur Gaza. Men allt det är bedrägeri eftersom den enda skillnaden mellan dem är, att Hamas är islamiskt och Fatah är sekulärt. Båda vill förinta Israel. Resultatet av konferensen visade det.


Det hörs en massa vapenskrammel mellan Hizbollah i Libanon och Israel. Tack vare FN-styrkornas fruktansvärt dåliga jobb i Libanon har Hizbollah skaffat sig en starkare militär position nu än till och med före det Andra Libanonkriget 2006. Och i söder återbeväpnar sig Hamas, medan världen i stort sett inte gör någonting. Jo, förresten, världen gör den sak: anklagar Israel för krigsbrott när man försvarade sig under kriget i Gaza. Israel omges av fiender och världen försöker bakbinda henne. Så, vad är nytt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar